Voor de 2e jaars take-over stage van de Reinwardt Academie ontving ik zes studenten (Dorte van de Bor, Eline van de Waterlaat, Annelene van der Grond, Mariken Veenhof en Philby) die drie weken de afdeling erfgoed overnamen! 

Waarom? Zelf wist ik lange tijd niet dat er zo leuk erfgoedwerk was. Ik kende de gemeente als een orgaan waar specialisten alleen als zelfstandige ingehuurd werden. Dat je in dienst elke dag weer anders beleefd en je zoveel waardevol contact hebt met inwoners deel ik graag met aankomende erfgoedprofessionals. Werken bij de gemeente doe je aan lange termijn opdrachten en dat is iets dat heel goed bij Erfgoed past.

Van 30 mei tot 16 juni 2023 hebben de zes studenten gewerkt aan de digitale ontsluiting van erfgoeddata voor inwoners van Gooise Meren. Denk hieraan de Kaartviewer, de redengevende omschrijvingen en de website. Ten tweede mochten ze een visie of idee ontwikkelen voor het monumentale vastgoed van de gemeente dat nu nog geen duidelijk gebruik heeft. Tot slot gingen we naar het Marineterrein waar we het symposium ‘Samen Slimmer’ van Steunpunt Monumenten & Archeologie Noord-Holland bezochten en de puzzel samenkwam van 3 weken denken als beleidsmedewerker erfgoed.

Knap hoe ze elke dag weer een berg met informatie hebben opgenomen en uiteindelijk op de proppen kwamen met een mooi nieuw nummer systeem en opzet voor redengevende omschrijvingen. Ook de herbestemmings-ideeën waren waardevol. Ik hoop ze nog veel in het werkveld te gaan tegenkomen en wie weet volgend jaar weer een take-over?

Categorieën: Nieuws