TMVANROON.NL – Expressing himself in imagery and defining the symbolism all around us is Thijs’s daily business. Working with UNESCO world heritage, Thijs assists in public programming and co-created events. Currently he works for the Architecture Centre of Amsterdam (ARCAM). He has taught secondary school pupils in the subjects of crafts, art-history and drawing, developing skills in creating assignments and active learning. Thijs has also worked for the ministry of foreign affairs and combines his passion for education with policymaking for the Nationale Monumentenorganisatie.

TMVANROON.NL is het digitale portfolio van Thijs van Roon.  Thijs studeerde van 2009 tot 2013 aan de Academie voor Beeldende Vorming te Amsterdam (BVO). Hier leerde hij werken als autonoom kunstenaar en kunstdocent. In 2013 is Thijs afgestuurd in het maken van ruimtelijk werk in verschillende technieken waaronder hout en metaal.  Thijs heeft werkervaring als docent Kunst & Cultuur op het IJburg College in Amsterdam en het Bonhoeffercollege te Castricum. Hij heeft daarnaast deelcertificaten van de Masterstudie in Museology aan de Reinwardt Academie gehaald.  Daarna werkte Thijs als zelfstandige voor de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) waar hij mee hielp aan het faciliteren van een cursus over Nederlands gedeeld cultureel erfgoed. Mede dankzij deze ervaring en de daaropvolgende opdrachten werkte hij een half jaar voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Australië. Hier werkte hij aan het beleid van Nederland  op de afdeling; Culturele Zaken en Publieksdiplomatie. Na deze diplomatieke ervaring volgden nog meer opdrachten waarbij gastvrijheid en culturele onderlegging van groot belang waren. Zo was Thijs aanspreekpunt voor IPHAM medewerkers uit Brazilië die in Nederland werkbezoeken aflegden. Nu werkt hij freelance voor de Nationale Monumentenorganisatie in Amersfoort. Hier heeft hij aan het Nationaal Monumenten Portaal (2019) en de sociale kanalen gewerkt. 

Voor de uitvoering van inhoudsrijke opdrachten ben je bij Thijs op het juiste adres. Hij werkt graag aan culturele projecten op (inter)nationaal vlak. De opgedane ervaring op beleidsmatig- en didactisch vlak helpen hem daarbij. De combinatie van cultuurbeleid en praktijkgericht veldwerk spreekt Thijs erg aan. Hij is dan ook altijd op zoek naar de juiste combinatie van sociale interactie en stevig denkwerk binnen zijn werkzaamheden.  Zo bouwt Thijs verder aan zijn portfolio om als cultuur expert zowel inhoudelijke als uitvoerende opdrachten te verwerven en tot volle tevredenheid uit te voeren.

Thijs werkt graag met museale instellingen, internationaal erfgoed en architectuur.

Flowchart van tabs naar expertise, info@tmvanroon.nl